Recorder: Legea educației îi permite oricărui profesor titular să-și construiască o altă carieră, în timp ce postul din școală rămâne asigurat, ca o soluție de avarie la care se poate întoarce la nevoie. În acest timp, nimeni nu se poate titulariza pe postul respectiv.

Educatie

“Legea educației îi permite oricărui profesor titular să-și construiască o altă carieră, în timp ce postul din școală rămâne asigurat, ca o soluție de avarie la care se poate întoarce la nevoie. În acest timp, nimeni nu se poate titulariza pe postul respectiv.

De acest privilegiu se bucură primari, parlamentari, prefecți, inspectori, directori de biblioteci și muzee județene, consilieri de parlamentari și europarlamentari, soți și soții de diplomați plecați în misiune externă. Perioada în care catedra este înghețată se întinde, în unele cazuri, pe zeci de ani și este considerată vechime în învățământ.

Proiectul de lege pus recent în dezbatere publică, prin care ministrul Cîmpeanu și președintele Iohannis își asumă reformarea sistemului de educație, păstrează cu sfințenie aceste privilegii. Lucru deloc surprinzător atâta timp cât Klaus Iohannis ține blocată o catedră de fizică de peste 25 de ani. Recorder i-a solicitat președintelui o poziție oficială cu privire la această situație.”

Textul de mai sus este preluat integral de pe pagina publică de Facebook a Recorder publicat în data de 30 august 2022:

Documentarul Recorder poate fi studiat aici: SPECIALII DIN EDUCAȚIE: Aproape 1.500 de profesori, în frunte cu președintele Iohannis, își țin catedrele blocate în timp ce ocupă alte funcții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *